Lastenkirjallisuuden mallikuvituksia

Lastenkirjallisuuden
mallikuvituksia

Otavan kuvituskilpailu


Otavan kuvituskilpailun ensimmäisessä tehtävässä tuli suunnitella lasten mobiilipelin mainoskuva sovelluskauppaa varten.

Taivaankappaleet näyttävät pelkiltä valopisteiltä, kun niitä seuraa alhaalta Muotojen laaksosta. Hetken päästä erotat valomeren keskeltä seitsemän tähden sikermän.
Varusteet painavat selkääsi ja kirkkaat muotopalat vilkkuvat silmissäsi, mutta nyt tiedät mihin olet menossa. Viimein eteesi kohoaa taivaita kurkotteleva Tähtitorni.
Pitkään etsimäsi tähtiseitsikko on nyt lähempänä kuin koskaan…

Otavan toisessa kilpailutehtävässä tuli tehdä aukeaman kokoinen kuvitus tarinaan, jossa neljä lasta tutkii tähtitaivasta kännykän sovellusta apunaan käyttäen.

Ronjaa jännittää. Hän on valmistellut retkeä pitkään. Hän nostaa sinisestä repustaan termospullon ja neljä muovimukia.
Sivutaskusta Ronja kaivaa kännykän. Se tuntuu kylmältä käsissä. Eno on ladannut puhelimeen uuden, jännittävän apin.
Näytön läpi voi tutkia tähtiä. – No niin, nyt alkaa Tähtikuviokerho! Ketkä ovat mukana? Ronja kysyy.
Kapu, Karkki ja Hasiet hihittävät ja nostavat kätensä.

Kuvitusportfolio

Otavan kuvituskilpailu


Otavan kuvituskilpailun ensimmäisessä tehtävässä tuli suunnitella lasten mobiilipelin mainoskuva sovelluskauppaa varten.

Taivaankappaleet näyttävät pelkiltä valopisteiltä, kun niitä seuraa alhaalta Muotojen laaksosta. Hetken päästä erotat valomeren keskeltä seitsemän tähden sikermän. Varusteet painavat selkääsi ja kirkkaat muotopalat vilkkuvat silmissäsi, mutta nyt tiedät mihin olet menossa. Viimein eteesi kohoaa taivaita kurkotteleva Tähtitorni. Pitkään etsimäsi tähtiseitsikko on nyt lähempänä kuin koskaan…

Otavan toisessa kilpailutehtävässä tuli tehdä aukeaman kokoinen kuvitus tarinaan, jossa neljä lasta tutkii tähtitaivasta kännykän sovellusta apunaan käyttäen.

Ronjaa jännittää. Hän on valmistellut retkeä pitkään. Hän nostaa sinisestä repustaan termospullon ja neljä muovimukia. Sivutaskusta Ronja kaivaa kännykän. Se tuntuu kylmältä käsissä. Eno on ladannut puhelimeen uuden, jännittävän apin. Näytön läpi voi tutkia tähtiä. – No niin, nyt alkaa Tähtikuviokerho! Ketkä ovat mukana? Ronja kysyy. Kapu, Karkki ja Hasiet hihittävät ja nostavat kätensä.

Kuvitusportfolio

Salmi

Salmi on matkailijoille tehty sivusto ja sovellus, jonka avulla käyttäjä löytää helposti eri paikkakuntien palvelut ja tarjonnan. Salmi näyttää monipuolisesti mistä löytyvät kaupungin ravintolat, hotellit, julkinen liikenne tai vaikkapa luontoreitit. Salmi tarkoittaa kapeaa vesiyhteyttä kahden suuremman vesistön välillä. Näin myös symbolisesti Salmi yhdistää palveluna kaksi tekijää: asiakkaat ja palvelut.

Olemme tehneet kolme isoa kuvitusta Salmen nettisivuille. Ensimmäisessä kuvassa mies ja nainen katsovat edessä avautuvaa salmea sekä horisontissa näkyvää kaupunkia. Salmen nettisivulla kuvassa voi nähdä liikkuvia elementtejä. Kun sivua alkaa selata alaspäin, käyvät ketun ja pöllön silmät kiinni ja voikukan siementen hahtuvat leijailevat kuvan poikki.

Seuraava kuva on tehty Salmen kartta-sovelluksen esittelyä varten. Mies ja nainen istuvat laiturilla ja selaavat kartta-applikaatiosta lähiseutunsa palveluita.

Salmi mahdollistaa yrityksille myös lisätyn todellisuuden eli AR:n käyttämisen. Kolmannessa kuvituksessa esitellään, kuinka AR toimii. Ratsastajapatsas muuttuu eläväksi, kun sitä katsoo puhelimen AR -sovelluksen läpi.

www.salmiplatform.com

SALMI | 1.

SALMI | 2.

SALMI | 3.

SALMI | 3. – VAIHEET

SALMI – SYMBOLIT ERI SOVELLUKSIIN

SALMI – SYMBOLIT ERI SOVELLUKSIIN

Pulkka

Pulkka on Tahkolla sijaitseva ravintola. Lappi ja saamelaisten symbolit ovat lähtökohtana Pulkan visuaaliselle tyylille.

Olemme toteuttaneet ravintola Pulkalle useita kuvituksia. Kaksi pääkuvitusta ovat nähtävillä ravintolan nettisivun etusivulla. Pulkan omistajalla oli selkeä visio, mitä kuvat tulisivat pitämään sisällään:
Vanha, pitkäpartainen shamaani laskee hyppyristä suksillaan ja ystävänsä seuraa kelkalla perästä.
Toinen kuva: Iso mies syö pöydän kokoista pizzaa. Laiha mies viereisestä pöydästä katsoo kauhistuneena. Kolmas mies seisoo baaritiskin vieressä nauraen tilanteelle.

www.pulkkaan.fi

PULKKA – PÄÄKUVA 1.

PULKKA – PÄÄKUVA 1.

PULKKA – PÄÄKUVA 2.

PULKKA – PÄÄKUVA 2.

PULKKA – MÄENLASKU


Kuvitus ravintola Pulkan valomainoksessa.

PULKKA – Piirroksia markkinointiin

Australia opaskirja

Seuraavat digitaaliset kuvitukset on tehty opaskirjaan nimeltä Reppureissaajan Käsikirja Australiaan. Kirja antaa vinkkejä reppureissaajille liittyen työnhakuun, asumiseen ja Australiassa matkusteluun. Kirjaa ei ole vielä julkaistu.

Kirjan sivuilla on lukuisia kuvituksia. Niissä seikkailevat muun muassa eri maista kotoisin olevat reppureissaajahahmot.

Wanted

Tämä Wanted -juliste muuttuu eläväksi kännykän AR -sovelluksen avulla. Cowboy alkaa puhumaan ja näytölle ilmestyy nappeja, joissa on erilaisia symboleja. Sovellus johdattaa käyttäjää eteenpäin sitä mukaa, kun hän painaa nappeja ja katsoo mitä niiden taakse kätkeytyy.

Tämä AR -elämys on itseasiassa rekryilmoitus, jossa haetaan yritykselle myyntitykkiä. OuWau -mainostoimisto on toteuttanut Wanted AR -kokemuksen yhdessä Hurja Solutions -yrityksen kanssa. Julisteen yksityiskohdat sekä napeissa näkyvät symbolit on toteutettu kuvittamalla.

www.hurja.fi/rekry/ar

WANTED | Interaktiiviset symbolit mobiilisovelluksessa

Taidetta ja kuvituksia päiväkodille

KOALA TUNNEKORTIT


Koala tunnekortit on tehty Kuopion Niiralan päiväkodille. Tunteiden ilmaiseminen sanoin voi olla lapsille toisinaan hankalaa. Tunnekorttien avulla lapsi voi käydä aikuisen kanssa yhdessä läpi, kuinka eri mielialoja voi ilmaista sanoilla.


KUVITUKSIA LAPSILLE

PIHAKARTTA


Niiralan päiväkodin pihakartan avulla voidaan harjoittaa lapsen tilanhahmotustaitoja vaikkapa aarteen etsintää leikkien.

Tilaustaide

(akryylimaalaukset)